Stretch: Bröstöppnare

  • Nivå

DSC_0046
Denna bröstöppnare ger en skön stretch på framsidan av din kropp, i bröstmuskulatur, främre delen av axeln, överarm och nacke. 
 
Målet med övningen:

Öppnar upp i framför allt bröstmuskulatur, främre del av axel.

Startläge:

Utgå ifrån barnets position.

Utförande:

Sitt mjukt ner på hälarna (lägg en filt mellan hälarna och rumpan om du känner motstånd /inte kommer ända ner /tycker det känns skönare). Andas ut, låt händerna komma framåt (öppna upp i fingrarna), sjunk ner så djupt det går. Sträva med svanskotan bakåt och lyft huvudet för att förlänga i nacken. Sträck nu ut din ena arm rakt ut mot sidan, och om nacken tillåter tittar du åt motsatt håll – allt för att skapa en större stretch i framsida arm, bröstmuskulatur och nacke på den arm som är utsträckt.

Tänk på:

Tvinga dig aldrig in i en position. Acceptera var din kropp säger – stopp! Stanna i denna position så länge du vill, ta långa, djupa andetag och känn hur spänningarna på framsidan släpper.

Enklare/lättare variant:

Bulla upp med kuddar på hälarna så sätet inte behöver sjunka lika djupt bak, samt sträck inte ut armen rakt ut till sidan om det känns alldeles för kort, börja mjukare.

Lämplig för:

För dig som vill ha en bröstöppnare.

Ej lämplig för:

Positionen går att modifiera väldigt bra.

Fanny (Lic PT) kommentar:

I vår alltför stillasittande vardag där det mesta med armarna sker framför kroppen kan det vara en god idé med en sådan här typ av bröstöppnare, dels för att lätta på spänningarna men också för att främja din hållning! :)

 

Typ: Rörlighet /Återhämtning.

Muskler:

Pectoralis Major, Biceps Brachii, främre Delta m.fl.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>