Upphopp

  • Nivå

Upphopp utmanar både din spänst, flås, styrka och pannben!
 
Målet med övningen:

Öka explosiv styrka, spänst, styrka och puls.

Startläge:

Stå rakt upp och ner.

Utförande:

Böj i knä och höft för att nudda händerna i marken innan du hoppar rakt upp med sträckta armar. Upprepa proceduren och öka tempot successivt.

Tänk på:

Vartefter du blir trött är det väldigt lätt att hamna i att benen inte orkar böja längre utan att du enbart fäller fram i ryggen för att nå marken – undvik detta. Viktigt att fortsätta sitta ned i en djup knäböj med bibehållen neutral/rak rygg (böja knä + höft) för att på så sätt nå ner i marken.

Enklare/lättare variant:

Utan hopp på toppen.

Svårare/tyngre variant:

Öka tempot !!!

Lämplig för:

Passar utmärkt för dig som vill öka spänst & explosiv styrka.

Ej lämplig för:

Du bör ha viss träningsvana innan du ger dig på explosiva hopp, är du osäker rådfråga med kunnig terapeut/personlig tränare/läkare.

Fanny (Lic PT) kommentar:

Hopp- och spänstövningar är perfekt styrketräning för löpare eller för dig som vill få en härlig genomkörare och känna ”suget” i benen. Funkar också bra som en uppvärmning inför ditt pass! :)

 

Typ: Helkroppsövning.

Muskler:

Framför allt Quadriceps femoris, samtliga Gluteus-, inre bålmuskulatur såsom; Transversus Abdominis, Obliques Internus samt stora delar av bakre kedjan i kroppen som jobbar med att hålla dig upprätt/när du hoppar upp.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>