Bröstpress med däck

  • Nivå

20200508_161056(0)
20200508_161107
Bröstövning som i det här fallet görs med hjälp av ett däck, men det går lika bra att ta något annat redskap som finns tillhands utomhus!
 
Målet med övningen:

Öka styrkan i bröstmuskulatur och stabilitet i axeln vid pressar framåt.

Startläge:

Sätt dig på knä och dina hälar, sätt i tårna för ökad balans. Inta neutral rygg och sug tag i naveln. Ha ett sådant avstånd till däcket som gör att när du pressat så högt upp du ska gå, så står inte däcket helt upp på sidan – utan det har fortfarande en lutning mot dig. Detta pga att göra det så tungt som möjligt under hela rörelsen. Håll händerna nära kroppen strax under bröstet. Tänk på att hålla upp bröstet både i starten och genom hela övningen.

Utförande:

Pressa händerna framåt till nästan raka armar, bromsa rörelsen tillbaka och vänd precis innan händerna nuddar bröstet. Upprepa.

Tänk på:

Att hålla upp bröstkorgen så att du drar fram överarmarna med hjälp av bröstmusklerna. Bibehåll anspänningen i din bål hela tiden, neutral rygg och nacke. Undvik alla former av gungande rörelser i överkroppen, detta gör övningen lättare.

Enklare/lättare variant:

Ta ett lättare redskap. Prova någon av våra andra varianter av bröstpress.

Svårare/tyngre variant:

Jobba en arm i taget.

Lämplig för:

Dig som har god träningsvana och gjort bröstpress vid tidigare tillfällen på gym, både i maskin och fria vikter.

Ej lämplig för:

Vid vissa problem med axeln är denna övning ej lämplig.

Fanny (Lic PT) kommentar:

Perfekt övning som går att applicera när du besöker ett utomhusgym, springer i naturen och ser något tungt eller vadsom. Använd din fantasi, möjlighet att träna finns överallt! :)

 

Typ: Utomhusträning.

Muskler:

Framför allt Pectoralis major men även Pectoralis minor samt tricpes.

Stabiliserande muskler: Deltoideus

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>