Häl-drag (variant av Greyhound)

  • Nivå

Svårt att namnge denna övning – häldrag eller en variant av greyhound – välj själv! Men att det är en bra övning för korrekt bålaktivering kan ni skriva upp! :)
 
 
Målet med övningen:

Lära dig hur du aktiverar din inre bålmuskulatur samtidigt som du sträcker i ben.

Startläge:

Ligg ner med fötterna i marken. Sug tag i bäckenbotten och hela ditt inre ”bål-paket” så att ländryggen automatiskt och mjukt sjunker ner mot marken.

Utförande:

Så snart du hittat korrekt aktivering utan onödig spänning i din ytliga magmuskulatur jobbar du med att sträcka ett ben i taget. Dra hälen längs marken och alternera mellan sidorna.

Tänk på:

Det viktigaste här är att du kan bibehålla korrekt aktivering och ditt normala andningsmönster. D.v.s. ”med hur liten ansträngning kan du göra denna övning perfekt?” Rörelsen i sig är inte tung, men allt handlar om att göra den rätt.

Enklare/lättare variant:

Sträck inte ut hela benet rakt.

Svårare/tyngre variant:

Båda benen samtidigt blir betydligt tyngre!! :)

Lämplig för:

För dig som vill stärka kontroll & styrka i din bål.

Ej lämplig för:

Övningen är väldigt anpassningsbar utefter din förmåga.

Fanny (Lic PT) kommentar:

Om kroppen kan fuska gör den ofta det, vilket tyvärr är fallet i många bålövningar – MEN denna går inte att fuska i, så länge du bibehåller rätt aktivering i bål och inte tappar kontakten till marken med din ländrygg. KÖR HÅRT! :)

 

Typ: Lära dig hur du aktiverar din inre bålmuskulatur samtidigt som du sträcker i ben, vilket är ett moment vi bör hantera mycket väl då vi ofta gör det i vårt vardagsliv.

Muskler:

Inre bålmuskulatur såsom; Transversus Abdominis, Obliques Internus Abdominis etc.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>